Commissies

> Jeugdcommissie

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie organiseert diverse activiteiten voor de jeugd:Voor de jongste jeugd t/m 9 jaar wordt tweemaal per jaar het knakworstentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is vooral bedoeld om de jongste spelertjes kennis te laten maken met “wedstrijdtennis”. Het winnen is niet belangrijk; wel om het geleerde in de praktijk te brengen en te laten zien aan ouders, oma’s, opa’s en belangstellenden. De door de knakworstenmoeders klaargemaakte broodjes met knakworsten verhogen de sfeer.

Het openingstoernooi wordt gehouden eind maart/begin april. Tijdens deze middag spelen de kinderen met verschillende partners. De bedoeling van dit toernooi is om op een sportieve manier in contact te komen met andere kinderen van de vereniging.

Door Gina Zwarthoed en Stella Tol wordt op de 2e Pinksterdag het PaKiMa toernooi georganiseerd, waarbij in de bollenbuisjeskraam overheerlijke poffertjes te verkrijgen zijn. Dit is een jaarlijks terugkerend en heel gezellig toernooi voor de hele familie.

Aan de voor- en najaarscompetitie district Noordwest doen ongeveer 16 jeugdteams mee. De voorjaarscompetitie start in april en de laatste wedstrijden zijn half juni. De najaarscompetitie wordt gehouden van half september tot ong. eind oktober.

Ook wordt jaarlijks het TPV Dijkzicht Open Jeugdtoernooi georganiseerd. Hieraan doen ook kinderen van buiten Volendam-Edam mee. Dit toernooi staat niet alleen in het teken van winnen en verliezen, maar door de barbecue, bingo onder leiding van Bep en Pol en de loterij is het vooral ook een heel gezellig toernooi.

De clubkampioenschappen worden meestal gehouden na de grote vakantie en worden georganiseerd door Carel de Winkel. Hier worden de onderlinge krachten binnen de vereniging gemeten.

Als afsluiting van het jaar wordt het Nieuwjaarstoernooi, of zoals in 2008 “Carel’s oliebollentoernooi”, gehouden. Op 30 december heeft Carel de Winkel zo’n 350 oliebollen gebakken en zijn we ‘s avonds met z’n allen naar de Bowling geweest om te bowlen en patat met bitterbal of fricandel te eten. Tijdens de laatste avond van het toernooi is er voor alle kinderen een bingo met vele mooie prijzen. Wederom wordt deze bingo perfect verzorgd door onze bingomasters Bep en Pol. Na de bingo mogen de ouders de binnenbanen op om het tegen elkaar op te nemen en is er voor de kinderen Disco Dobbel in de kantine.

Van begin november tot eind maart is het tijd voor de Roemburgcompetitie. Hierbij spelen de kinderen op de zondagochtend wedstrijden van 1 uur op de binnenbanen van T.V. Dijkzicht. Hieraan doen ook deelnemers van omliggende verenigingen mee. Een en ander onder leiding van Carel de Winkel.

Commissieleden

Linda Bond Voorzitter 06-10141794
Jan de Wit Voorzitter 06-27077166
Christine de Koning 06-11917358
Caren Bank Wegewijs 0624712360
Karin Schilder Bond 0622864121