Nieuws

> Corona update
Geplaatst op: 15 oktober 2020

Dubbelspel tennis en padel

Goedemiddag beste leden van onze tennis- en padelvereniging,

Gisteren was het een spannende dag: gelukkig is duidelijk geworden dat dubbelspelen voor padel en tennis toegestaan blijft.

Even de zaken op een rijtje:

  • Het blijft mogelijk om te padellen en, zowel op de buiten- als de binnenbanen, te tennissen.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de kantine zijn vanaf vandaag ook de douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Ouders moeten hun kinderen die les volgen bij de deur afzetten en weer ophalen.
  • Als je de laatste bent op de padelbaan, zet je de lampen uit en sluit je de kooien af. (De lampen van de tennisbanen buiten worden door het kantinepersoneel aan het einde van de dag uitgezet). Graag na het spelen op een binnenbaan de lampen even uitzetten, zodat deze niet de rest van de dag nutteloos blijven branden.
  • Er geldt een dringend advies voor iedereen van 18 jaar en ouder om binnen in de gangen en het middengebied een mondkapje te dragen.

Dubbelen (tekst gekopieerd van de website van de KNLTB)
Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Veel tennis- en padelplezier en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur